TUZLARIJE - KULTURA

06.04.2010.
Održan koncert Kamernog gudačkog orkestra Srednje muzičke škole
Foto / Video



U Međunarodnoj galeriji portreta sinoć su se Tuzlacima po prvi put predstavili članovi Kamernog gudačkog orkestra Srednje muzičke škole iz Tuzle. Orkestar broji dvanaest članova: Šejla Glinac, Gabrijela Andrejaš, Vanja Vilušić, Ismihana Sejfija, Maja Dušek – Cakić, Sena Miščević, Besim Ramić, Bekir Ramić, Selma Dizdarević, Mirza Isaković, Nataša Kakeš i Marijana Prokić.



- Ponosni smo na ovaj koncert zato što je naš cilj u posljednjih deset godina bio da stvorimo jedan osnov za formiranje gradskog, kamernog ansambla gudača i u tome smo uspjeli. Večeras se naš orkestar po prvi put predstavlja građanima Tuzle. Raduje nas činjenica da su sa nama i bivši učenici naše škole – kazala za Tuzlarije Nedžmija Omerčehajić, direktorica Srednje muzičke škole u Tuzli.



Na koncertu su nastupili učenici sa odsjeka za gitaru, zatim je uslijedio violinski koncert, komadi za flautu, solo pjevanje te orkestarske partiture koje su priređene za kamerni ansambl. Zajedno sa njima nastupili su i bivši učenici ove škole Maida Omerčehajić i Emanuel Josić.

Posebne emocije kod prisutne publike izazvala je izvedba komada „Adagio“ Tomasa Albinonia. Solista Sena Miščević, III razred violina.



Mladi muzički virtuozi tuzlanskoj publici su se predstavili sa odlomcima iz djela: J.Pachelbela, J.S Bacha, T.Allbinonia, A.Vivalidia, A.Piazzola, Glucka, A.Dvoržaka i G.F. Handela.



Recimo i to da je sala Međunarodne galerije bila premala da primi brojne posjetitelje koji su došli da poslušaju koncert.

Još slika


S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice