TUZLARIJE - KULTURA

09.04.2010.
Najava koncerta u povodu 50 godina rada Muhameda Mujkanovića


U BKC- u Tuzla danas je održana press konferencija na kojoj je najvaljen koncert Muhameda Mujkanovića u povodu 50 godina umjetničkog rada.



Direktor BKC-a Semir Fejzić rekao je da je malo onih koji mogu udariti zlatni pečat na svoj rad, kako to ovih dana može Muhamed Mujkanović, stoga, smatra Fejzić treba na progodan način i obilježiti pet decenija uspješnog umjetničkog rada.
Podpredsjednica Udruženja „Sevdalija“ Tuzla Amela Tupković, čestitala je Muhamedu Mujkanoviću na ovom lijepom jubileju te istakla da je malo gradova koji obilježavaju ovakve datume, kako se to radi u Tuzli. Sutrašnji koncert čija je poruka - ljubav važan je za društvo u cjelini, smatra Amela Tupković.

Učesnici današnje press konferencije slažu se da je lijepo kada grad kojem umjetnici dugogodišnjim radom puno daju, ne zaboravlja one čija imena obilježe čitave decenije. Nedavno su se obilježavale i godišnjice rada Nedžada Salkovića, Šime Ešića, Muharema Osmića, Safeta Dedajića a evo, sutra će cjelovečernjim koncerom biti obilježeno i 50 godina rada Muhameda Mujkanovića.

Osim Mujkanovića koji će sutra izvesti 22 kompozicije, u programu učestvuju i Zekija Suman, Sejo Pitić, Asim Brkan, Azra Husarkić i ansambal Iskre.

Muhamed Mujkanović i njegova supruga Biljana ovaj Zlatni jubilej posvećuju sinu Damiru koji je nastradao 2005. godine u 30. godini života i Igoru koji je nesretnim slučajem stradao na treningu 2006. godine u 24. godini života.

Koncert će biti održan u subotu, 10. aprila 2010. godine sa početkom u 20, 00.
Ulaz je besplatan.

S.M.

Osmrtnicama ba smrtovnice