TUZLARIJE - KULTURA

12.04.2010.
Narodna i univerzitetska biblioteka „Derviš Sušić“ Tuzla
Najava predavanja Stephanie Foster


U organizaciji Ureda za odnose s javnošću Američke ambasade u BiH, Narodne i univerzitetske biblioteke „Derviš Sušić“ Tuzla i Centra za promociju civilnog društva Sarajevo, u ponedjeljak, 12.4.2010.godine u 12 sati u Američkom kutku NUB „Derviš Sušić“ Tuzla održati će se predavanje na temu: „Povećanje motivacije i kapaciteta žena u politici, NVO i poslovnom sektoru i vlasti u BiH“, gđe Stephanie Foster, potpredsjednice za poslove sa vlastima u organizaciji American Legacy Foundation.

Stephanie Foster bila je konsultant na Georgetown Strategies, specijalizovana za političko lobiranje, ali i za programe edukacije u SAD-u i drugim zemljama. Takođe je radila kao šef osoblja za dva američka senatora, a predsjednik Clinton ju je postavio za generalnu savjetnicu U.S. General Services Administration.
1996. godine radila je kao direktorica za rad sa ženama, i u predizbornoj kampanji B.Clinton-a i A.Gore-a.
Gđa. Foster je profesionalni predavač na Američkom univerzitetu u Washingtonu.
Učestvovala je u brojnim međunarodnim programima, te dizajnirala edukativne materijale za upotrebu u različitom političkom i geografskom okruženju, uključujući Južnu Ameriku, Afriku, Bliski Istok, Evropu i Aziju. Napisala je dva priručnika o zagovaranju i građanskom aktiviranju u politici.


Služba za odnose s javnošću
NUB „Derviš Sušić“ Tuzla

Osmrtnicama ba smrtovnice