TUZLARIJE - KULTURA

03.04.2005.
U čast Čestimira Mira Dušeka
Tri večeri muzike
U čast 50 godina rada uglednog tuzlanskog profesora Čestimira Mirka Dušeka i njegovog doprinosa razvoju muzike, naredna tri dana u BKC-u Tuzla bit će ogranizovane koncertne večeri pod nazivom ˝ Tuzla u Evropi˝, Evropa u Tuzli˝.

Ideju za organizovanje večeri muzike u Tuzli pokrenuli su bivši studenti profesora Dušeka s ciljem da se u povodu njegovog jubileja u Tuzli okupe njegovi bivši učenici, među kojima je dosta onih koji su zahvaljujući profesoru Dušeku razvili talenat i tako postigli značajan uspjeh.

Inače profesor Čestimir Dušek, je prije nekoliko mjeseci na Univerzitetu u Tuzli, zbog svog angažmana u obrazovanju i muzici, proglašen počasnim doktorom nauka.

U ponedjeljak će na tuzlanskom univerzitetu biti održan okrugli sto o muzičkom obrazovanju u Tuzli, u okviru kojeg će biti promovirana publikacija ˝50 godina umjetničkog i pedagoškog rada Čestimira Mirka Dušeka˝.

Sarajevska filharmonija i solisti - koncert u povodu obilježavanja 50. godina uspješnog rada prof. Čestimira Mirka Dušeka, ponedjeljak 04.04. u BKC-u Tuzla sa početkom u 20:00 sati. Ulaz slobodan

Priredio(la): tuzlarije / jutarnje                


Osmrtnicama ba smrtovnice