TUZLARIJE - KULTURA

16.04.2010.
Sinoć u Bosanskom kulturnom centru
Koncert najmlađih učenika Osnovne muzičke škole
Foto / Video


Sinoć je u Bosanskom kulturnom centru održan koncert najmlađih učenika Osnovne muzičke škole iz Tuzle. Koncert se održava svake godine u proljeće, a sve u cilju kako bi se i najmlađim učenicima pružila šansa da pokažu šta znaju.




Među učesnicima bili su i Armin Babović i Bakir Samardžić, učenici prvog razreda Osnovne muzičke škole.



- Zovem se Armin Babović, imam devet godina i pohađam prvi razred Osnovne muzičke škole. Kada sam krenuo u školu dvoumio sam se između klavira i harmonike, na kraju sam se ipak opredijelio da učim svirati harmoniku. Sviram u klasi profesora Šadić Tarika.

- Moje ime je Bakir Samardžić, imam deset godina i u muzičkoj školi sviram harmoniku. Uživam u sviranju a ljubav prema harmonici sam naslijedio od mog tate. Takođe sviram u klasi profesora Šadića.



Publici se predstavilo 30 učenika I, II, III i IV razreda: Ibrahimović Amra, Mujačić Aida, Rekić Adnan, Mihajlović Tijana, Halilović Mirza, Ibrahimović Amra, Babović Armin, Muhamedbegović Emina, Softić Irma, Čaškić Edin, Ibrahimović Mak, Suljagić Amina, Memić Maida, Jahić Iman, Samardžić Bakir, Čizmić Nermina, Tanović Damir, Uljić Amer, Subašić Azur, Zahirović Ivor, Lugavić Adnan, Jašarević Amina, Jahić Ilijas, Jahić Lejla, Rizvić Maja, Andrejaš Katarina, Kikanović Melika, Gutić Mirna, Ovčina Farah Mona, Muhović Melisa te mnogobrojni članovi hora i orkestra Osnovne muzičke škole.



Nastup su otvorili učenici horske sekcije III i IV razreda i izvedom kompozicije „Proljeće“. U nastavku programa veliki broj solista na klaviru, harmonici, violini i klarinetu, izveo je djela poznatih kompozitora kao što su L.v.Beethoven, S.Joplin, J.Offenbach, L.Kalinski, A.Piazzolla i drugi.

Nastup učenice Softić Irme ( I razred) na klaviru - "Švedska igra", u klasi profesorice Jošilo Katarine.



Baklanova - "Romansa" izvodi učenica drugog razreda Andrejaš Katarina na violini, u klasi profesorice Arnold Ivane.



Svojim muziciranjem, ova izuzetno talentovana generacija sigurno je zadovoljila ukus ljubitelja muzičke umjetnosti. Djeca su pokazala da se sa njima radi dobro i gromaglasni apaluz na kraju programa govori sam za sebe.

S.P.

Još video zapisa

Osmrtnicama ba smrtovnice