TUZLARIJE - KULTURA

22.04.2010.
Dokumentarno-igrana TV serija ˝Put u Saharu˝
7. epizoda: ˝Plaža˝

"Put u Saharu" je dokumentarno-igrana TV serija od 13 polusatnih epizoda o avanturama trojice Bosanaca u sjeverozapadnoj Africi.


U toku dvomjesečnog putovanja, Senad Švraka, Adnan Sejfić i Armin Muratović prešli su više od 10.000 kilometara kroz Maroko, Zapadnu Saharu i Mauritaniju i kamerom zabilježili zanimljive, uzbudljive i ponekad opasne zgode i nezgode koje su ih stizale na tom dugom putu.




Krajnja tačka njihovog putovanja bili su misteriozni stari gradovi Šingeti i Uadan u srcu mauritanijske pustinje. Međutim, istinski motiv koji je poveo trojicu aktera TV serije na ovo dugo i naporno putovanje, bio je, više od svega drugog, zov avanture: zov kojem se ni jedan od njih nije mogao oduprijeti!



7. epizoda: "Plaža"
Kad se voda povukla, Barba, Adnan i Armin su konačno mogli krenuti na uzbudljivo putovanje plažom. Plažom se može voziti samo u vrijeme oseke, pa su potrebna dva dana da bi se prešlo 400 kilometara koliko ih dijeli od glavnog grada Mauritanije, Nuakšota. Ovo je putovanje ne samo uzbudljivo nego i opasno. Ako vas plima zatekne na mjestu gdje vozila ne mogu izaći na sigurno, to je siguran kraj.



Pred kraj drugog dana putovanja, noć je zatekla malu bosansku ekipu na plaži, a Nuakšota nigdje na vidiku. Voziti po mraku bilo je vrlo teško, a i plima je već počela da nadolazi. Kako će se naša tri Bosanca izvući iz ove zamke?


Više detalja o TV seriji i mnogo vise fotografija možete vidjeti ovdje: http://www.facebook.com/pages/Put-u-Saharu/305212291072

Takođe možete pisati autorima putem e-maila na adresu: [email protected]

Priredio(la): S.M.                


Osmrtnicama ba smrtovnice