TUZLARIJE - KULTURA

15.05.2010.
Završeno II Pijanističko takmičenje posvećeno muzici F.Chopina

13. i 14. maja, Srednja muzička škola Tuzla bila je domaćin II Pijanističkog takmičenja posvećenog muzici F.Chopina, na kome su svoje klavirsko umjeće pokazala 63 mlada umjetnika.

Najbolji od njih predstavili su se na Završnom koncertu održanom 14. maja u Bosanskom kulturnom centru Tuzla.
U kategoriji Osnovnih muzičkih škola I nagradu dijele Iman Aljović i Emina Huskić učenice Osnovne muzičke i baletske škole „Novo Sarajevo“ iz Sarajeva, II nagradu dobila je Naomi Druškić, takođe učenica OMBŠ „Novo Sarajevo", iz Sarajeva a treću nagradu Damir Durmanović učenik Osnovne muzičke škole Tuzla.

U kategoriji srednjih muzičkih škola I i II nagrada nisu dodjeljene a III nagrada dodjeljena je Lejli Tuholjaković učenici Srednje muzičke škole Tuzla.

U kategoriji muzičkih akademija I nagrada dodjeljena je Dejanu Jankoviću – Akademija umjetnosti Banja Luka. II nagrada nije dodjeljena a treću nagradu dijele Nikolina Ljiljak – Umjetnička akademija sveučilišta u Splitu i Sabina Mujić – Muzička akademija Sarajevo.

Mlade pijaniste ocjenjivao je žiri u sastavu: Jakša Zlatar – redovni profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, Zlata Maleš, profesor klavira Muzičke škole „Kosta Manojlović„ Zemun i Zlatan Mujkić, profesor klavira u Srednjoj muzičkoj školi Tuzla.


N. Omerćehajić

Osmrtnicama ba smrtovnice