TUZLARIJE - KULTURA

27.05.2010.
U glavnoj zgradi NLB Tuzlanske banke
Otvorena izložba karikatura Hasana Fazlića


U glavnoj zgradi NLB Tuzlanske banke otvorena je samostalna izložba karikatura i satiričnih crteža, poznatog bosanskohercegovačkog karikaturiste i ilustratora, Hasana Fazlića. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja u zemlji i inostranstvu. Bavio se ilustracijom brojnih knjiga za odrasle i djecu, kao i pozorišnom i televizijskom scenografijom i kostimografijom. Fazlić je autor tri knjige karikatura i pet mapa grafika, samostalnih izložbi a učesnik je i brojnih kolektivnih izložbi. Njegovi radovi su uvršteni u najznačajnije antologije svjetske karikature, koje se nalaze u muzejima i privatnim kolekcijama širom svijeta. Član je Društva novinara BiH, Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti BiH i međunarodne likovne grupe Inter-Art u Stutgartu.



Pored umjetnika i promotora izložbe, Ćazima Sarajlića, u ime NLB Tuzlanske banke gostima se obratio i izložbu otvorio, direktor Banke, Almir Šahinpašić.
„Zadovoljstvo nam je što smo, po ko zna koji put do sada, domaćini jednog ovakvog događaja. U našim prostorijama, ovo je druga izložba poznatog karikaturiste i ilustratora Hasana Fazlića, čiji umjetnički rad broji mnogo samostalnih i kolektivnih izložbi, kao i mnogo priznanja. Ovim radovima, ne samo da ćemo uljepšati šalter salu, nego i našim cijenjenim klijentima učiniti ugodniji boravak u prostorijama Banke. Raduje nas činjenica da smo postali prepoznatljivi, ne samo kao jedna respektabilna finansijska institucija, već i aktivan član društvene zajednice u kojoj kao banka djelujemo.“, rekao je Šahinpašić.



Svi građani koji budu zainteresovani, moći će da posjete izložbu u prostorijama Banke do 16.06.2010.godine, do kada je izložba zvanično i otvorena.

NLB Tuzlanska banka jedna je od vodećih banaka na prostoru Federacije BiH, univerzalnog je tipa i pruža kompletan servis finansijskih i konsalting usluga pravnim licima i građanima. Banka je članica NLB Grupe, najveće slovenačke međunarodne finansijske grupacije, koja posredstvom 54 članice na 18 tržišta servisira 4 miliona klijenta.

Osmrtnicama ba smrtovnice