TUZLARIJE - KULTURA

27.05.2010.
Hip – hop grupa ˝AS Dreamers˝
Premijera spota za pjesmu „Srebrenica i babo“


U prostorijama Gradske biblioteke u Kalesiji, 28. maja u 17:00 sati, a u organizaciji BZK Preporod i Gradske biblioteke, bit će održana premijera spota za pjesmu „Srebrenica i babo“, hip – hop grupe „AS Dreamers“.



Režiju i montažu spota, te muziku i tekst pjesme potpisuju članovi „AS Dreamersa“, Amir Muminović i Samir Karić.
Spot je sniman u naselju Hajvazi kod Kalesije, Bratuncu, Srebrenici, Potočarima, na čuvenom banjskom lječilištu Guber u Srebrenici, te na nekoliko drugih lokaliteta u Podrinju.

Pored premijere spota „Srebrenica i babo“, predviđeno je da se tokom jednosatnog programa prikažu i spotovi za pjesme „Klasni neprijatelj“ i „Jel Gaza gdje je nekad Sarajevo bilo“, a cijeli program će moderirati novinar Almir Šećkanović.



O muzičkom angažmanu dvojca iz AS Dreamers-a još će govoriti i novinari Elvir Huremović, Meša Đedović i Fahrudin Sinanović.
Spot za pjesmu „Klasni neprijatelj“ je snimljen u produkciji pozorišne kompanije East West Centar, za istoimenu kultnu predstavu reditelja Harisa Pašovića. Na pjesmi i spotu je gostovala rahmetli Sanela Redžepagić, diva bh. opere. Režiju spota za pjesmu “Jel Gaza gdje je nekad Sarajevo bilo” potpisuju mladi sarajevski umjetnici Sabrina Begović, Nejra Hulusić i Nedim Alikadić, a tekst i muziku su radili članovi "AS Dreamersa".

S.K.

Osmrtnicama ba smrtovnice