TUZLARIJE - KULTURA

27.05.2010.
Narodno pozorište Tuzla - press konferencija
Najavljeni Dani monodrame


U prostorijama Narodnog pozorišta Tuzla danas je održana press konferencija na kojoj je najavljena sedma po redu pozorišna manifestacija "Dani monodrame 2010" kao i 250-to izvođenje predstave "Državni lopov" Fadila Hadžića, a u režiji Tomislava Krstića i u produkciji UG "Talija" Tuzla.



Dani monodrame počinju u utorak 1. juna i traju do 4. juna 2010. godine. Tuzlanska publika će imati priliku da vidi čeitri najizvođenije monodrama na području bivše Jugoslavije, a radi se o monodramama: "Ispit savjesti" Roberta Kurbaše, "Posljednja šansa" Suzane Petričević, "Međuigre 0-24" Zijaha Sokolovića i "Sve moje žene" Ružice Sokić. Sve monodrame će biti blagovremeno najavljene na Tuzlarijama.

Kada je u pitanju predstava "Državni lopov", koja će u narednu subotu biti izvedena po 250. put, jedan od razloga ovako velikog vroja izvođenja je i u mobilnosti predstave u kojoj sudjeluju dva glumaca koja koriste svega nekoliko rekvizita. U vrijeme recesije koje se prelama na kulturnim događanjima, velike predstave uglavnom čekaju neka bolja vremena.

S.M.


Osmrtnicama ba smrtovnice