TUZLARIJE - KULTURA

28.05.2010.
U povodu 60 godina postojanja i rada
Predstavljena izdavačka djelatnost Univerziteta u Sarajevu

U povodu 60 godina postojanja i rada Univerziteta u Sarajevu upriličeno je i predstavljanje šest publikacija Univerziteta u Sarajevu i Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine. Publikacije je promovisala Dženana Tuzlak, rukovodilac odjela Bibliografija Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine.

U povodu jubileja Univerzitet u Sarajevu izdao je sljedeće publikacije: „Bibliografija univerzitetskih i naučnih publikacija Univerziteta u Sarajevu od 1949. do 2009. godine“, zatim „60 godina Univerziteta u Sarajevu“, „1479 dana opsade Univerziteta Sarajevo“, zbirka eseja – „Sjećanje na opsadu Univerziteta u Sarajevu, „Galerija umjetničkih djela rektorata Univerziteta u Sarajevu“ i publikaciju „Bez koga je ostao i opstao Univerzitet u Sarajevu“.



- Sve ove publikacije su doprinos razumijevanju razvoja i shvatanja sadašnjice Univerziteta u Sarajevu koja je bezuvjetno okrenuta budućnosti evropskih integracija i istrajavanju na principima humanizma. Ovo je i priznanje svima onima koji su sačuvali Univerzitet i akademsku tradiciju i onima koji su pomogli da Univerzitet opstane i proživi teške uslove opsade grada – istakla je Dženana Tuzlak, rukovodilac odjela Bibliografija Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine

Osmrtnicama ba smrtovnice