TUZLARIJE - KULTURA

03.06.2010.
Dodjela nagrada 8. Festivala Srednjoškolskog teatra BiH u Travniku
Nagrada za KŠC ˝Sv. Franjo˝


Prošle subote, u Centru za kulturu Travnik, održana je svečanost povodom dodjele nagrada za sudjelovanje na 8. Festivalu srednjoškolskog teatra u organizaciji Mostarskog Teatra Mladih. Također su dodijeljene nagrade i za sudionike 8. Festivala dječijeg stvaralaštva održanog u Gračanici.

Predstava "Ptice", autora Aristofana u izvedbi dramske sekcije KŠC "Sv. Franjo" Opća gimnazija Tuzla, je osvojila:

POHVALE PREDSTAVI „Ptice“ KŠC “Sv. Franjo“ Opća gimnazija Tuzla, za precizno prenošenje misli u adaptaciji antičke komedije

NAGRADE:

IVANI MILOSAVLJEVIĆ
KŠC “Sv. Franjo“Opća gimnazija Tuzla za umjetničko – pedagoško vođstvo u predstavi „Ptice“

MLADENU PEJIĆU
KŠC “Sv. Franjo“ Opća gimnazija Tuzla u predstavi „Ptice“ za radost igre

Predstava "Ptice" već je osvojila 6 nagrada u konkurenciji s ukupno 11 škola s područja BiH, a sada još dvije u konkurenciji sa srednjim školama i teatarskim grupama.
U predstavi sudjeluje 18 učenika od I-IV razreda, i to su: Mladen Pejić, Tomislav Tunjić, Marina Jokić, Aleksandra Vidaković, Ines Perkić, Daria Vilušić, Tomislav Pranjić, Ivana Crnoglavac, Kristina Živković, Ana Petrović, Tereza Bojanović, Dajana Božić, Nikolina Pejić, Emina Švrakić, Zvjezdana Grabovičkić, Mario Lukić, Maja Vasić, Aleksandar Bilandžija.

Nagrade je preuzela voditeljica dramske sekcije, prof. Ivana Milosavljević.

"Ova nagrade me raduju, jer su simbol moga dosadašnjeg rada, i kao takve predstavljaju izuzetnu podršku mom budućem radu s djecom i omladinom. One su kao uputstvo za nastavak glumačkog procesa kojeg sam pokrenula sa srednjoškolcima, i dokaz da i u teškim vremenima umjetnost može opstati. Ona se treba njegovati od malih nogu, što s kolegom Enverom Hasićem putem lutkarskih predstava Lutkarskog teatra "Sale" Tuzla nastojimo uraditi, i održavati permanentno. Zahvaljujem samoj upravi škole i roditeljima koji su nam cijelo vrijeme pružali podršku u ostvarenju naših ciljeva" – kazala je za Tuzlarije Ivana Milosavljević.

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice