TUZLARIJE - KULTURA

05.06.2010.
Završeni ˝Dani monodrame 2010˝
Ružica Sokić oduševila Tuzlake


Monodramom “Sve moje žene” u izvođenju Ružice Sokić završeni su ovogodišnji “Dani monodrame 2010”. Glumica koja iza sebe ima nebrojeno predstava i filmskih projekata nije iznevjerila tuzlansku publiku kada je obećala da će noć sa njima provesti u recitovanju proze, ali i izvođenju onoga što se od nje očekuje – komedije.



Prisutni u Narodnom pozorištu imali su priliku poslušati neke od stihova koje je Ružica Sokić sjajno dočarala dokazavši da je ljubavna tematika neiscrpan motiv i za pisce, ali i glumce. Redali su se tako stihovi Vesne Krampotić, ali i monolozi iz predstava koji su obilježili pedeset godina dugu glumačku karijeru Ružice Sokić.

Lakoća kretanja po sceni i neposredna komunikacija sa publikom nagrađeni su aplauzom i kada je glumica podsjećala na ulomak iz predstave “Djevojka sa tri oca” koju je igrala davnih 60-tih godina prošlog stoljeća, ali i kada je u drugom djelu večeri podsjetila na uspomene lake žene.

Priča o prijateljici noći, madam koja zna snagu televizije i želi da je iskoristi u promociji svog posla, zapravo je priča sa komičnim i ljubavnim elementima koji oslikavaju prirodu posla o kojem se mnogo zna i još više naslućuje.

Glumica je po završetku predstave ispraćena gromoglasnim aplauzom što je svakako argument više da njeno ovogodišnje učešće na tuzlanskim Danima monodrame ne bude i posljednje.

B.K.

Osmrtnicama ba smrtovnice