TUZLARIJE - KULTURA

13.04.2005.
Takmičenje u pružanju prve pomoći
Najuspješniji Tuzlaci
9.aprila održano je tradiconalno takmičenje u pružanju prve pomoći, a organizator je bio Crveni križ/krst Tuzla. Učestvovalo je oko 300 učenika, iz 32 škole sa područja općine Tuzla, kao i tri gostujuće ekipe iz Doboja, Novog Sada i Banjaluke. Nakon eliminacionog testa počeo je praktični dio takmičenje u čemu su najuspješnijele bile škole iz Tuzle.

U konkurenciji osnovaca najviše uspjeha imali su učenici Osnovne škole ˝Breške˝ Tuzla, dok su drugi na takmičenju bili učenici OŠ ˝Novi grad˝ takođe iz Tuzle. Treće mjesto pripalo je učenicima Katoličkog školskog centra.

U konkurenciji omladinaca prvo mjesto sa najviše uspjeha osvojila je ekipa Crvenog križa/krsta općine Tuzla tima mladih ˝Solferino˝. Drugo mjesto pripalo je učenicima Srednje medicinske škole iz Doboja, a treće ekipi Srednje ekonomske škole iz Tuzle.

Nakon kratkih priprema i učenici Behram-begove medrese su se pojavili na ovom takmičenju. Na takmičenje su otišli s namjerom da učestvuju, bez velike nade da će postići značajniji rezultat.
S obzirom na to da se do sada nisu pojavljivali na ovakvim takmičenjima, osvojili su 8. mjesto. Važno je napomenuti da su na takmičenju učestvovale 32 ekipe.

Osmrtnicama ba smrtovnice