TUZLARIJE - KULTURA

29.07.2010.
Fm Jam Unity festival u sklopu Kaleidoskopa
Večeras se očekuje koncert pun emocija i energije


Večeras se u Tuzli, u parku kod Muzičke škole, održava Festival Unity X. Ove godine Fm Jam Unity festival je u sklopu Kaleidoskop festivala.



U prostorijama Doma mladih Tuzla danas je održana press konferencija na kojoj su se novinarima obratili Edo Maajka i Kenan Bejtić iz Fm Jam Records-a.

U Tuzli se večeras očekuje koncert pun energije i emocija, po prvi put nakon deset godina Fm Jam izvođači Edo Maajka, Frenkie i Defence - svi sa bendovima i na jednom mjestu.

Edo Maajka nastupa prvi put u Bosni i Hercegovini sa novim bendom, biće predstavljene pjesme sa albuma Spomen Ploča, sa novim aranžmanima i energičnim zvukom, sa Funk, Reggae, HC primjesama, za Edu Maaju karakterističnim tekstovima.

Frenkie sa svojim bendom Montirani Proces nastavlja promovisati album Protuotrov. Defence su miljenici tuzlanske publike, i bend koji je bio osnova za nastojanje Fm Jam pokreta. Oko ovog benda su stasali i Edo Maajka, Hza, Baga Sound, Disciplinska Komisija. Pioniri su BH Reggae-a, a njihovoj muzici osjete se primjese balkanskih etno zvukova, Ska i Drum & Bass-a, kao i Funk i Hip Hop zvuka.




Edo Maajka i Kenan Bejtić prisjetili su se danas i početaka nastajanja Fm Jam pokreta, prvih druženja uz Jalu prije deset godina i današnjeg vremena u kojem mnogi, sada afirmisani umjetnici, imaju vezu sa tim dobom.

Večeras, na koncertu kod Muzičke škole, kada se ujedno i otvara Kaleidoskop, očekuje se raspoložena publika, za svirku je tehnički sve spremno, a izvođači uzbuđeni pred zajednički nastup.

S.M.




Osmrtnicama ba smrtovnice