TUZLARIJE - KULTURA

31.07.2010.
Festival Kaleidoskop
Otvorena izložba umjetničkih fotografija Armina Čolića


U okviru II Međunarodnog festivala savremene umjetnosti mladih ˝Kaleidoskop˝ večeras je upriličena izložba umjetničkih fotografija Armina Čolića pod nazivom ˝Život je lijep˝ u Galeriji Radničkog Univerziteta ˝Kaleidoskop˝.



Izložbu je otvorio Mustafa Sušić, direktor Doma mladih Tuzla.

- Uvijek sam vjerovao u mlade ljude. Kad je čovjek mlad često nije svjestan energije koju posjeduje i koju je potrebno samo pravilno usmjeriti. Za to je potrebno iskustvo. Armina Čolića sam upoznao sasvim slučajno, kroz ovaj festival. Nije mi trebalo mnogo da odlučim da mu pružim šansu, i nije me iznevjerio. Armin je vrijedan, pouzdan i kreativan, što je pokazao i ovom izložbom. Naziv izložbe “Život je lijep” sam po sebi govori o njegovoj prirodi, pozitivnoj energiji, upučujući sve nas na ljepotu malih stvari koje ovaj svijet čine ljepšim mjestom za život. Zadovoljstvo mi je što ovu izložbu mogu proglasiti otvorenom – rekao je Sušić.



Na izložbi je izloženo petnaest fotografija različite tematike.

- Fotografije su nastale u jednostavnim životnim situacijama koje se događaju svima nama. Fotografisao sam stvari sa kojima se susrećemo svakodnevno, zbog toga sam ovu izložbu nazvao "Život je lijep". Motiv za izložbu je Kaleidoskop - harmonija među razlikama. Na izložbi je izloženo 15 radova koji se razlikuju po sadržaju, tako da je na jednoj fotografiji zgrada, na drugoj kornjača, na trećoj ljubavni par, ali sve su povezane harmonijom koju će posjetitelji izložbe sami prepoznati – rekao je za Tuzlarije Armin Čolić, autor izložbe.





Armin Čolić je rođen 22.februara 1988.godine u Tuzli gdje je završio osnovnu i srednju školu. Student je Fakulteta informacijskih tehnologija (FIT) u Mostaru. Talenat za umjetnost pokazuje u osnovnoj školi gdje je kao član likovne i fotografske sekcije uspješno učestvovao na raznim izložbama i takmičenjima, gdje je i nagrađivan. Fotografije su mu objavljivane u novinama, časopisima i na internet portalima. Sa svojim radovima je učestvovao na izložbi fotografije na festivalu “Kaleidoskop” 2009.godine.

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice