TUZLARIJE - KULTURA

10.08.2010.
Zmaj ponos tuzlanskog biciklizma

Proteklog vikenda u dalekom i prelijepom gradu Bihaću, održano je Državno prvenstvo u biciklizmu za sve kategorije.

Tuzlanski Zmaj, najmasovniji i najtrofejniji Klub u BiH, je opravdao taj epitet. Državni prvaci su postali, u kadetskoj konkurenciji Čorić Mensur, te u juniorskoj konkurenciji Subašić Hidajet, dok je u konkurenciji Elita, Trle Hajrudin postao viceprvak. Od ostalih takmičara svakako vrijedno pomene je i 4.mjesto Hadžibdagić Kenana u kadetskoj konkurenciji, i 5.mjesto Salihović Huse u konkurenciji veterana.

Ovaj tuzlanski biciklistički Klub je svakako vrijedan svake pohvale, jer pored činjenice da je jedan od najmasovijih i svakako najuspješnijih BH klub, promoviše i najviše razvija popularnost ovog sporta u BiH.

A to je, da je bio organizator tradicionalne biciklističke trke „Tuzla, 25.maj“, i da će se ovog
vikenda (14.08.2010.god) održati i organizovati KUP BiH
(II memorijal Huskić-Kasumović), i po prvi puta, će se voziti i
međunarodna trka Dunavski KUP.

Znamo kakva finansijska situacija vlada u današnjici, ali rukovodstvo Kluba, uspijeva da prevaziđe sve probleme, i da tako organizuje dvije trke u jednoj godini.

Trka će se voziti u sjećanje na dva velikana BH biciklizma, rahmetli biciklistu Asima Huskića i trenera Kasumović Huseina-Nade, koji je bio jedan od najboljih trenera u bivšoj Yugoslaviji, i trenera koji je pod svojim radom, napravio, sada već legendu tuzlanskog biciklizma, Trle Hajrudin.

Okupljanje takmičara će biti ispred TC OMEGA i krenuti će se sa startom u 11:00sati, a voziti će se po rubnim dijelovima našeg grada, preko Simin Hana, Požarnice, Gornje Tuzle, Tetime, Doknja i završit će se sa ciljem u Gornjoj Obodnici.

Dario Matić


Osmrtnicama ba smrtovnice