TUZLARIJE - KULTURA

09.08.2010.
Povodom dolaska mjeseca ramazana
Upriličeno druženje članova i simpatizera BZK „Preporod“

Jučer je u prostorijama Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ o.d. Tuzla održano neformalno druženje članova i simpatizera BZK „Preporod“ povodom dolaska blagoslovljenog mjeseca ramazana.


Prisutnima se obratila predsjednica o.d. Tuzla BZK „Preporod“ mr.sci. Jasna Hadžiselimović i zahvalila prisutnim koji su se odazvali u tako velikom broju, kao i na podršci u radu BZK „Preporod“. Skup je poselamila i pozdravila i predsjednica ZOD TK BZK „Preporod“ Azra Gazibegović.

Prigodnu riječ o mjesecu ramazanu i blagodatima posta kazao je Fehim ef. Veladžić, imam Mejdanske džamije u Tuzli, te je između ostalog rekao:
„U postu je bereket (blagoslov). Sjećam se dok smo bili djeca u školi, učili su nas da je voda tekućina bez boje, okusa i mirisa, ali post je pokazivao da nije baš tako, jer bi poslije dvanaest sati posta sve dobivalo i okus i miris i pružalo neopisivo zadovoljstvo.“

U nastavku programa stihove posvećene mjesecu ramazanu su kazivali Azra Lolić i Emir Džambegović, a ugođaj su upotpunili i tamburaši BZK „Preporod“.


Pozivu na predramazansku druženje su se odazvale i članice asocijacije žena SDA Tuzla sa predsjednicom Enisom Žunić, dr. Sadik Latifagić, ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona prof. dr. Mirzeta Hadžić-Suljkić.

Ovim lijepim druženjem dočekan je mjesec ramazan, a BZK „Preporod“ koristi priliku da svim muslimanima čestita dolazak mjeseca ramazana.

Press služba BZK „Preporod“ o.d. Tuzla

Osmrtnicama ba smrtovnice