TUZLARIJE - KULTURA

24.08.2010.
Lopovluku nikad kraja


Informativni centar za osobe sa invaliditetom „Lotos“ iz Tuzle i Udruženje slijepih građana Živinice i Kladanj organizuju gostovanje Kazališta slijepih i slabovidih „Novi život“ iz Zagreba koji će u Tuzli u okviru kulturne manifestacije „Ljeto u Tuzli“ 27. augusta sa početkom u 18 sati u Narodnom pozorištu Tuzla odigrati predstavu „Lopovluku nigdje kraja nema“. Istu će predstavu Kazalište slijepih i slabovidih „Novi život“ odigrati 28. augusta u Bosanskom kulturnom centru Živinice sa početkom u 20.30 sati.

Kazalište slijepih i slabovidih „Novi život“ osnovano je 21. marta 1948. godine i jedno je od najstarijih kazališta slijepih u svijetu. Nizom gostovanja širom Evrope i drugih dijelova svijeta na svojevrstan je način dalo doprinos promociji mogućnosti slijepih i slabovidih osoba, ali i promovisalo ljudska prava svih osoba sa invaliditetom.

Pozivamo sve zainteresovane građane da 27. 08. u Tuzli, ili 28. 08. u Živinicama dođu u gore naznačeno vrijeme i mjesto kako bi pogledali ovu jedinstvenu predstavu i jedinstveno pozorište. Za sve je ulaz slobodan.


Osmrtnicama ba smrtovnice