TUZLARIJE - KULTURA

26.08.2010.
U Pečuhu promovirana knjiga Jasmina Imamovića na mađarskom jeziku


U Pečuhu je u okviru programa Pečuh Europska prijestolnica kulture 2010 "Pecs 2010.", promovirana knjiga književnika Jasmina Imamovića na mađarskom jeziku pod naslovom "Jegyezd le kérlek" (Molim te zapiši).

Na promociji su nazočili gradonačelnik Pečuha Zsolt Páva, umjetnički direktor Pečuh 2O1O Tamás Szalay, urednici knjige Zoltán Ágoston i Ivo Đurok.

Zsolt Páva istaknuo je prjateljske veze BiH i Mađarske, pobratimljenu povezanost grada Pečuha i Tuzle.

Govorio je o kulturnom značaju romana Jasmina Imamovića, o tome da je autor već ranije u Mađarskoj, u Pečuhu objavio jednu knjigu. Ova promocija, rekao je gradonačelnik Pečuha, neposredno utječe na zbližavanje dviju prijateljskih država i na približavanje BiH ka EU.

Tamás Szalay, umjetnički direktor Pecs 2010, naglasio je da je izdavanje ove knjige na mađarskom jeziku jedan od najznačajnijih kulturnih, književnih zbivanja 2O1O. u Mađarskoj i u Pečuhu, dok je Zoltán Ágoston, urednik knjige i glavni urednik časopisa Jelenkor, vodećeg književnog časopisa u Mađarskoj, rekao da roman zauzima izuzetno značajno mjesto u mađarskoj književnosti.

Ivo Đurok, urednik knjige, napomenuo je da će dijelovi romana od jeseni biti objavljeni u raznim književnim časopisima Mađarske.

(FENA)

Osmrtnicama ba smrtovnice