TUZLARIJE - KULTURA

31.08.2010.
Tuzlanski duo ˝Čarobni svijet˝
Uskoro spot za pjesmu ˝Ne volim te slučajno˝
Foto / Video

Pop duo iz Tuzle “Čaroban svijet” u produkcijskoj kući Artur iz Tuzle radi video spot za pjesmu "Ne volim te slučajno".


Spot koji će se u eteru pojaviti u oktobru najava je istoimenog albuma koji će objaviti izdavačka kuća Bosanska Riječ u koprodukciji sa Agencijom za umjetničko stvaralaštvo Maris krajem godine.


“Čaroban svijet “je pop duo iz Tuzle koji stvara muziku punu energije sa jedne i ljubavi sa druge strane. Sa nježnim vokalom i groove dionicama zvuk Čarobnog svijeta je moderan a u isto vrijeme pogodan za sve generacije.


Vedrana Pejić i Azur Jahić započeli su saradnju početkom 2008. godine. Javnosti su se predstavili početkom 2009. godine kao duo "Čaroban svijet" objavivši prvi singl "Srce na dar". Tri mjeseca poslije objavili su i drugi singl praćen video spotom "Toliko bar znam" koji je ubrzo zasjeo na vrhovima lokalnih top lista ali i otvorio internacionalna vrata zavrtivši se na talasima MTV Adria. Pjesme za album su uradili sami, a album je sniman u Tuzli.
Muzika koju stvara Čaroban svijet je POP ali nije fiksno određena muzičkim pravcem već koketira sa raznim stilovima kao što su Jazz, Bossa Nova, House i Rock.

Do novog spota objavljujemo ono što su radili ranije.





A.M.

Osmrtnicama ba smrtovnice