TUZLARIJE - KULTURA

22.09.2010.
Bosanski kulturni centar
Najavljen rad na pozorišnoj predstavi ˝Malone˝


Kako su na kraju prošle, vrlo uspješne sezone, čelnici Bosanskog kulturnog centra i najavili, u jesen se ulazi sa novim projektima kulture. Na press konferenciji održanoj danas u BKC-u najavljen je rad na pozorišnoj predstavi "Malone" prema tekstovima Samuela Beketa, "Malone umire" i "Tada".



- Meni je zadovoljstvo da smo uspjeli okupiti dobru glumačku ekipu i prepoznatljivo teatarsko, rediteljsko ime Gradimira Gojera, da na daskama Bosanskog kulturnog centra postavimo jedan ozbiljan komad. U ime producenta i organizatora vjerujem da će projekat ispuniti sva očekivanja, a naša očekivanja su da će tuzlanska i bh publika uživa u kvalitetnom pozorišnom komadu. Trenutna marginalizacija kultre koja se dešava, pravdajući se i recesijom od strane institucija vlasti, pred nas je postavlila izazov. Mi ćemo istajati dok u nama ima i posljedni atom snage da radimo ono za šta smo zaduženi, rekao je direktor BKC-a Semir Fejzić.

Na novom pozorišnom komadu u prodkuciji BKC-a režiju potpisuje Gradimir Gojer, a glume Ljiljana Čekić i Milenko Iliktarević.

S.M.

Osmrtnicama ba smrtovnice