TUZLARIJE - KULTURA

22.09.2010.
Članovi PK “Sandoval” okitili se medaljama u Posušju


U sportskoj dvorani Srednjoškolskog centra u Posušju proteklog vikenda je održano Državno prvenstvo BiH u standardnim plesovima, u organizaciji Plesnog sportskog saveza Bosne i Hercegovine i plesnog kluba “Romantik” iz Mostara. U sklopu takmičarskog programa na plesnom podiju svoje umijeće pokazalo je preko stotinu parova iz cijele Bosne i Hecegovine. Naš grad su predstavljali “PK Sandoval” i PK “Flamenco”.



Nakon uspjeha na nedavno održanom prvenstvu BiH u latinoameričkim plesovima, na kojem su osvojili drugo mjesto, Babović Aid i Djedović Ema (PK Sandoval), i ovaj put su se okitili medaljama. U kategoriji mlađih pionira (djeca do 10 godina), titulu Državnih prvaka i zlatnu medalju u standardnim plesovima osvojio je upravo ovaj mladi, talentovani i veoma perspektivni plesni par.



Drugo i treće mjesto na ovom prvenstvu u kategoriji odraslih (Amateri), također su zauzeli plesni parovi iz plesnog studija "Sandoval", i to Begović Mirza i Šabović Jasmina (2. mjesto), te Alibegović Almir i Ključanin Samra (3.mjesto).



Pokrovitelj plesnog takmičenja bila je Vlada Zapadnohercegovačkog kantona, a glavni sponzor Opština Posušje.

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice