TUZLARIJE - KULTURA

10.10.2010.
Koncert koji je probudio emocije
Jevremovićeve pjesme i danas popularne


U Bosanskom kulturnom centru sinoć je održan koncert legendarnog muzičkog umjetnika Mikija Jevremovića, jednog od najpopularnijih pjevača zabavne muzike na prostorima bivše Jugoslavije.



- Posle 25 godina nastupam u Tuzli. Dolazeći ovdje kod vas, ulazeći u grad bio sam uzbuđen, i sada sam, možete to da primetite. Nekad smo se mnogo češće družili i nakon toliko vremena, ponovo sam tu sa vama. Došao sam sa srcem na dlanu i iskreno se nadam da ću s tim svojim srcem stići i do vaših srca – rekao je na početku koncerta Miki Jevremović.



Dva sata muziciranja pred mnogobrojnom publikom u Koncertnoj dvorani BKC-a Tuzla tuzlanska publika je nagradila gromoglasnim aplauzima. Tako su se redali hitovi poput “Pijem”, “Adio”, “Grkinja”, “Ako jednom vidiš Mariju”, “S kim si sada kad je tužno vreme" što je publika zdušno bodrila aplauzima i horskim pjevanjem sa Jevremovićem.





- Koncert je odisao romantičnom muzikom, u kojoj smo svi uživali, a povremeno su emocije izazivale suze. Njegovi hitovi obilježili su dobar dio mog djetinjstva i moje mladosti – kazala nam je naša sugrađanka Žarmen Hamidović.



Miki Jevremović, jedan od najpopularnijih pjevača bivše Jugoslavije, nastupao je na gotovo svim festivalima na kojima se pojavljuje od početka 1970-tih godina: Splitski festival, Zagrebački festival, Festival Opatija, Vaš šlager sezone i Beogradsko proljeće. U bogatoj karijeri, koja traje 48 godina, imao je milionske tiraže, te je dobitnik mnogobrojnih nagrada i priznanja.

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice