TUZLARIJE - KULTURA

19.10.2010.
˝Vrisak kroz svilenu paučinu˝ u Zagrebu


U knjižnici i čitaonici "Bogdan Ogrizović" u Zagrebu, 16. oktobra je održana promocija zbornika poezije "Vrisak kroz svilenu paučinu" i medijsko predstavljanje istoimenog dvostrukog albuma grupe "Alarm s.o.s." koji je svojevrsni soundtrack koji prati zbornik. Na promociji je predstavljen i novi video singl "Ramayana" ovog muzičkog benda.



Na zagrebačkoj promociji bili su prisutni autori zbirke poezije Jasmin Mujanović Mag koji je ujedno i autor dvostrukog albuma, Branislav Lukić Luka, Neven Dužević te urednik i recenzent izdanja Zvonko Horvat i profesor Mihad Sakić kao promotor i recenzent.



U knjizi je zastupljeno devet autora sa područja Balkana: Neven Dužević, Zal Kopp, Branislava Kostić Gaca, Sabina Koželj Horvat, Senka Laginja, Branislav Lukić Luka, Jasmin Mujanović Mag, Milan B. Popović i Livija Reškovac. Tu se nalaze i fotografska ostvarenja autora Marine Grasilović, Simone Dimčevske, Milene Ristić, Vesne Djurice, Aleksandra Pribakovića, Branka Ostojića i Branislava Lukića Luke.



Naredna promocija "Vriska kroz svilenu paučinu" je u Ljubljani, a pozivi za promociju stižu iz Beograda, Herceg Novog, Opatije, Beča i Vroclava.

Novi video singl za pjesmu "Ramayana"


U pauzama između promocija Jasmin Mujanović Mag i Branislav Lukić Luka u saradnji sa produkcijskom kućom Provision i izdavačkom kućom INDA nastavljaju rad na novim video singlovima "Divlje srce" i "Bizantijski pir".

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice