TUZLARIJE - KULTURA

20.10.2010.
NUB ˝Derviš Sušić˝
Književno veče sa austrijskim piscem Folke Tegetthoff-om


Sinoć je u okviru „Mjeseca knjige“ u prostorijama čitaonice Narodne i univerzitetske biblioteke „Derviš Sušić“ Tuzla upriličeno književno veče sa austrijskim piscem Folke Tegetthoff-om.



Ambasador Rebublike Austrije u Bosni i Hercegovini dr. Donatus Köck skupa sa svojom suprugom, prisustvovao je ovoj književnoj večeri, te je izrazio zadovoljstvo saradnjom NUB “Derviš Sušić” (Austrijskog odjeljenja) i Ambasade Rebublike Austrije u BiH, te je istakao da je ovo samo jedna u nizu manifestacija koje su plod te saradnje.

Književnik Tegetthoff je na nesvakidašnji način približio svoja djela prisutnima, te je pokazao i prikazao koliko je bogatstvo u ljudskim čulima, a posebno je važno znati na pravilan način slušati ljude oko sebe.

-“Nije riječ o klasičnoj promociji knjige već o predstavljanju projekta Škola slušanja. Autor je svojim performansom istakao značaj umjeća slušanja ali i sposobnost razumjevanja govora tjela”-, istakla je Enisa Osmančević, voditelj Austrijskog odjeljenja Narodne i univerzitetske biblioteke „Derviš Sušić“ Tuzla.



Osmrtnicama ba smrtovnice