TUZLARIJE - KULTURA

20.10.2010.
Uspješna koncertna sezona Sanela Redžića


Ime Sanela Redžića dobro je poznato ljubiteljima klasične gitare. Trenutno je na završnoj godini studija u Weimaru, ali je put do svjetskih pozornica započeo u Tuzli, u klasi prof. Predraga Stankovića.



Protekle sedmice Redžić je završio posljednji koncert u sezoni 2010/11 u poljskom gradu Tychy na prestižnom internacionalnom gitarskom festivalu (na kojem su koncerte svirala i velika imena poput Al di Meole), kojem je prisutovao veliki broj ljubitelja klasične gitare. Sezonu, u kojoj je odsvirao 20 koncerata, počeo je u Španiji i nastavio koncertima u Čileu, Njemačkoj, Češkoj, Austriji, Bosni i Hercegovini, Poljskoj, Holandiji, Srbiji, SAD-u nastupajući u velikim centrima i gradovima poput Madrida, Beča, Berlina, Bonna, Amsterdama, Sarajeva, Viña del Mara.



Svi su koncerti naišli na jako dobre kritike i otvorili su put za održavanje novih koncerta kao što će to biti nastup u Indiji u decembru. Uz napomenu da se trenutno sprema za neka takmičenja naredne godine treba reći da je Sanel Redžić do sada 14 internacionalnih nagrada.

V.K.

Osmrtnicama ba smrtovnice