TUZLARIJE - KULTURA

26.10.2010.
Večeras u Teatru Kabare Tuzla
Otvorena Peta klupska izložba Foto kluba Tuzla

U Teatru Kabare Tuzla večeras je otvorena Peta klupska izložba Foto kluba Tuzla.



Izložba se održava u okviru projekta PRI-SLI, zajedničkog projekta Foto kluba Tuzla i Akademije dramskih umjetnosti u Tuzli. Autor projekta je Robert Andrejaš.



- Ovo je prvi put da je izložba bila takmičarskog karaktera, što znači da je prošla selekciju i izabrali smo 67 najboljih radova. Mislim da je ovo najbolje što je u ovom gradu urađeno proteklih godina na polju fotografije - rekao je Robert Andrejaš, predsjednik Foto kluba Tuzla.



U sklopu izložbe upriličena je video projekcija koju sačinjava 67 najboljih radova sljedećih autora :Andrejaš Gabrijela, Andrejaš Katarina, Andrejaš Monika, Andrejaš Robert, Andrejaš Zrinka, Božanović Ozren, Dobrić Alen, Hujdur Irena, Huskić Senad, Hukić Ahmet, Kovačević Vladislav, Kamber Alija, Jahić Edin, Miličević Risto, Mujakić Samir, Mujakić Lejla, Mukić Nada, Pavlić Davor, Skokić Mirza, Terzić Mustafa i Šljivo Husein.



Gost izložbe bio je Milorad Kašćelan, fotograf iz Banja Luke, koji je u neformalnom razgovoru sa prisutnima podijelio svoja iskustva na polju fotografije.



- Drago mi je da sam u Tuzli, i da su moje fotografije dio izložbe, s obzirom da znam kakve rezultate postižu članovi Foto kluba Tuzla. Svoju prvu fotografiju sam izložio 1987. godine, i na ovoj postavci ima nekoliko radova iz tog perioda, a posljednji snimak nastao je 2009.godine. Izložba je ustvari presjek mog dosadašnjeg rada - rekao je Milorad Kašećelan.

O gostu izložbe:

Milorad Kašćelan rođen je 15.11.1962. godine u Kotoru. Fotografijom se bavi od 1984. godine, kada postaje član foto kluba „Student“ iz Podgorice. Od 1987. godine član je Univerzitetskog foto kino kluba iz Banja Luke, kada počinje i sa izlagačkom aktivnošću. Do sada je izlagao u zemlji i inostranstvu i osvojio 87 nagrada i priznanja. Uz to bio je i član žiria na 17 izložbi.
Izložba će biti otvorena do 3.novembra.

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice