TUZLARIJE - KULTURA

30.10.2010.
Gimnazija ˝Ismet Mujezinović˝
Održano veče poezije ˝Šantićev intermezzo˝


Sinoć je u amfiteatru Gimnazije "Ismet Mujezinović" održano Veče poezije "Šantićev intermezzo". Učenici su na zanimljiv način prezentirali najljepše Šantićeve stihove, a sve to uz pomoć vokalne grupe i orkestra Gimnazije"Ismet Mujezinović".



- Na ideju da organizujemo nešto ovako došli smo sasvim slučajno. Naš predsjednik Vijeća učenika donijeo je aplikaciju Amice Educe te smo i mi mogli dati naš doprinos Festivalu cjeloživotnog učenja. Na to smo naravno odmah pristali te smo se zajedno sa našom profesoricom Lejlom Kurtić odlučili da organizujemo Veče poezije Alekse Šantića. Odlučili smo se za Šantića iz razloga jer je on živio u doba gdje su se spajale kulture tadašnje Austro-Ugarske, te kultura Osmanskog carstva koje je na ovim prostorima vladalo prije njih - kazala je učenica Belma Šljivić.



- Značajno je da se učenici uključuju u različite projekte, a takođe, ovo je jedna prezentacija naše škole koja je relativno „mlada“, i koja je prošle godine obilježila desetogodišnjicu svog postojanja i rada, kazala je Amela Zaimović, direktorica Gimnazije „Ismet Mujezinović“.











B.Š.

Osmrtnicama ba smrtovnice