TUZLARIJE - KULTURA

02.11.2010.
Europsko prvenstvo u Show Dance-u
Dina Miraščić i Senad Softić među deset najboljih u Evropi

Nakon sjajnog rezultata u Zagrebu na Svjetskom kupu održanom u junu mjesecu, plesni par Dina Miraščić i Senad Softić sezonu završavaju sa još jednim zapaženim rezultatom, plasmanom među deset najboljih u Evropi.



Domaćin Evropskog prvenstva za seniore koje je održano od 28.-30. oktobra bio je Mađarski grad Pečuh, inače proglašen kulturnom prijestolnicom Europe za 2010. godinu.
Organizator takmičenja je Svjetska plesna organizacija IDO (International Dance Organization) koja broji 57 zemalja članica širom svijeta.

Dina i Senad nastupaju za Univerzitetski plesni klub koji djeluje u sklopu Univerzitetskog sportskog društva Univerziteta u Tuzli, a pod vodstvom trenera Melihe Jahić, koja kaže: „Obzirom na konkurenciju koja danas vlada, biti među deset najboljih u Europi za mene, kao trenera, predstavlja veliki uspjeh“.

Osvrt na završenu sezonu i sjajne nastupe u ovoj godini napravila je i Dina Mirščić: „ I na ovo Europsko prvenstvo stigli smo sa velikim očekivanjima, a za takvo što imali smo razloga obzirom na rezultat postignut na prošlom Svjetskom kupu, ali ono što je i važnije je to da je ovo Europsko pokazalo kako treninzima i radom održavamo korak za konkurencijom u svim segmentima“.



Senad Softić i Dina Miraščić su studenti četvrte godine Farmaceutskog fakulteta u Tuzli, čime je njihov uspjeh još i veći obzirom na nužnost usklađivanja obaveza studiranja i aktivnih treninga.

Senad, kao i njegova partnerka, ovo takmičenje smatra izuzetno uspješnim:“Kada sa ove vremenske distance pogledam gdje smo bili nekada i gdje smo sada, mislim da možemo biti prezadovoljni“, te dodao:“Održati vrhunsku formu i spremnost duži niz godina nije lagan posao, i svako naredno takmičenje samo nam potvrđuje da smo na pravom putu“.
Glavni sponzor Univerzitetskog plesnog kluba i ove godine je bilo Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine, bez čije pomoći svi pomenuti rezultati teško da bi bili ostvarivi, ističu iz uprave plesnog kluba, te najavljuju pripreme za sljedeću sezonu u kojoj ih očekuju nova takmičenja, kao što je Europsko prvenstvo na Gibraltaru u julu mjesecu sljedeće godine.


Ammar Zukić

Osmrtnicama ba smrtovnice