TUZLARIJE - KULTURA

09.11.2010.
Frenkie u posjeti Agora centru


U okviru Dana otvrenih vrata Agora centra realizovana je aktivnost "Slavni u gostima AGORI" - ličnost u fokusu FRENKIE. Radionici je prisustvovalo preko 20 djece, istinskih zaljubljenika rep muzike i hip hop kulture. Radionica je organizovana na osnovu evidentirane potrebe grupe mladih Simin Hana, tačnije članova neformalne grupe grafitera pod nazivom "Street Revolution crew".



Cilj organizatora bio je da obezbijedi uvjete za druženje mladih lokalne zajednice sa slavnom ličnošću, koju smatraju nedodirljivom, a koja na njih ima ogroman uticaj.



Adnan Hamidović – Frenkie je već u samom početku, na opšte zadovoljstvo prisutnih, uspostavio je fantastičnu interakciju, potičući prisutne na razgovor i iskreno odgovarajući na sva postavljena pitanja.
Mlade je zanimalo na koji način on pravi muziku i koliko objavljenih pjesama ima do sada. U okviru razgovora Frenkie je ukazao na bitnost obrazovanja, drugarskog ponašanja i međusobnog podržavanja. Govoreći o hip hop kulturi posebno je istakao važnost poštivanja starijeg i uvažavanje drugara.

Nakon razovora, uslijedilo je slikanje a fanovi su dobili i autogram.



Članovi "Street Revolution crew" svome gostu prezentirali su nedavno urađene grafite na Centru, a nakon iskrenih riječi hvale nadarenim momcima sugerirao im je kako da unaprijede tehniku grafitiranja. Frenkie im je poklonio knjigu grafita, što ih je neizmjerno obradovalo, jer sada imaju i neophodnu literaturu za usavršavanje. Iz Agore ni Frenkie nije otišao praznih ruku, jedan od njegovih najmlađih fanova poklonio mu je svoj grafit.

Kulturna manifestacija "Dani otvorenih vrata Agora centra", realizovana je u periodu 22.09. – 01.11.2010. god.
U toku 8 dana, Agora tim je u saradnji sa lokalnim akterima Simin Han, realizovao preko 55 aktivnosti u kojima je učešće uzelo preko 350 učesnika i preko 400 posjetilaca.

Agora centar inače djeluje pri Fondaciji tuzlanske zajednice, uz čiju podršku se sve aktivnosti i realizuju.

(Agora tim)

Osmrtnicama ba smrtovnice