TUZLARIJE - KULTURA

08.11.2010.
Gitarsko takmičenje ˝Scharpach˝
Prvo mjesto za Sanela Redžića


Na gitarskom takmičenju koje se zove "Scharpach", koje je održano po prvi put u njemačkom gradu Oberhausenu proteklog vikenda, Tuzlak Sanel Redžić osvojio je prvo mjesto što je njegova sedma prva nagrada na internacionalnim takmičenjima od ukupno 15 internacionalnih nagrada.

- Takmičenje je održano u tri runde gdje sam morao da sviram preko sat vremena. Prva runda je išla preko CD-a, nju sam prošao i bio pozvan da učestvujem u sljedećoj rundi u Oberhausenu u koju je ušlo 14 takmičara, od čega 5 dalje u finale. Pored mene u finalu su jos učestovali i predstavnik Njemačke, Rusije, Kine i Južne Koreje.
Nakon nastupa u finalu žiri mi je jednoglasno dodijelio prvo mjesto. U finalnom programu svirao sam i kompoziciju američkog kompozitora Nicholasa Mawa, "Music of memory" koja je naišla na posebno dobre reakcije. Zahvaljujući njoj žiri je odlučio da mi da jednoglasno dodjeli nagradu,
kaže Sanel Redžić

Sanel Redžić, koji je na posljednjoj godini studija, u narednom periodu ima nekoliko koncerata u Njemačkoj, nakon kojih putuje u Indiju gdje će se takmičiti i svirati jedan koncert na festivalu.

Početkom oktobra Sanel Redžić uspješno je završio i turneju, te sprema i CD.

S.M.

Osmrtnicama ba smrtovnice