TUZLARIJE - KULTURA

11.11.2010.
Održan koncert Danijele Mešanović
Sviranje, pjesma i ples oduševili tuzlansku publiku


U Narodnom pozorištu Tuzla sinoć je održan koncert Danijele Mešanović, svestrane mlade umjetnice iz Tuzle. Cilj ovog koncerta je da se što veći broj mladih afirmiše kroz muzičku umjetnost pjevanja i sviranja.





Danijela Mešanović publici se predstavila sa blokom instrumentalnih pjesama na harmonici, u kojem je pokazala široke mogućnosti ovog instrumenta, ali i svoje znanje i kvalitet.



Nakon Danijele, nastupili su njeni učenici: Mensur Bećirović, Adnan Imamović, Minela Kovačević, Ena Čilimković, Benjamin Serdarević, Edin Karić i Nermin Đulović, koji su pokazali umijeće muziciranja i pjevanja uz harmoniku i klavir. "U Stambolu na Bosforu", "Snijeg pade na behar na voće", "Kad ja pođoh na Bembašu", "Ne klepeći nanulama" su neke od pjesama koje su se našle na repertoaru mališana.





- Vrijedni su, uporni, ozbiljni, ambiciozni, redovno dolaze na časove, ali se ipak jako razlikuju. Sa svakim učenikom radim na drugačiji način, jer u svemu, pa i u muzici, različite osobe različito pamte i doživljavaju određene situacije. Veoma sam zadovoljna dosadašnjim radom, smatram da djeca trebaju od malih nogu da stiču osjećaj za timski rad i saradnju sa svojim kolegama, zato smo i organizovali ovaj koncert da zajedno pokažu šta su naučili. Trudiću se i ubuduće da budem podrška našim nadarenim mališanima. Zapravo me njihova želja za sviranjem i nastupima najviše i motiviše da nastavim svoj život i rad upravo ovdje u Tuzli - kazala je Danijela Mešanović.









Kao gosti na koncertu nastupili su članovi Gradskog dječijeg omladinskog folklornog ansambla iz Tuzle, koji su se nedavno vratili iz Praga gdje su predstavljali naš grad i državu.



- Zbog mnogih poteškoća koje nastanu prilikom organizacije koncerata ovakvog tipa, osjećam potrebu da se zahvalim ljudima koji su meni i djeci izašli u susret. Na prvom mjestu upravi Narodnog pozorišta Tuzla, zato što su nam ustupili svoje prostorije i veći dio potrebne tehnike, ali i Music shopu "Ton - d" iz Živinica, koji su nam za ovaj koncert obezbjedili električni klavir - kazala je na kraju koncerta Danijela Mešanović.



Danijela Mešanović je rođena 16.novemrba 1988.godine u Tuzli. Trenutno privodi kraju studije na odsjeku harmonike u klasi prof.Radomira Tomića u Kragujevcu. Srednju muzičku školu - odsjek harmonika, završila je 2006.godine u klasi prof.Vojina Vasovića. Istovremeno, završava i odsjek - muzički saradnik. Tokom školovanja osvajala je brojne nagrade i učestvovala na internacionalnim festivalima harmonike, te je imala priliku da sarađuje sa brojnim svjetskim priznatim umjetnicima na harmonici.

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice