TUZLARIJE - KULTURA

15.12.2010.
Sinoć u Narodnom pozorištu
Selimovićeva “Tvrđava” na kruševački način


Na koji način glumci Kruševačkog pozorišta vide “Tvrđavu” Meše Selimovića mogla se uvjerititi sinoć i tuzlanska publika. Da je interesovanje za predstavu bilo zaista veliko pokazuje i činjenica da su mnogi gledaoci sjedili na pomoćnim stolicama.



Gostujuća predstava još je jedan način da se obilježi 100 godina od rođenja našeg sugrađanina jer će se predstava u sklopu turneje po zemljama regiona predstaviti velikom auditorijumu.



Kuriozotet predstave jeste da glumačku postavu čine tri naraštaja poznate porodice Trifunović. Upravo će penzionisani glumac Toma Trifunović, prvak Kruševačkog pozorišta, sa ovom predstavom proslaviti 40 godina glumačkog rada. Njegovi sinovi, Branislav i Sergej, danas su mnogo više eksponirani u medijima, stoga je tuzlanska publika trebala imati dodatni senzibilitet za njihove fanove koji su tokom predstave sijevali blicevima fotoaparata.



Uz pomenute, Selimovićeve riječi utjelovili su i Biljana Nikolić, Milija Vuković, Nebojša Vranić, Dejan Tončić kao i muzičari i ostali sporedni glumci, a sve njih publika je nagradila ogromnim aplauzom.

B. K.

Osmrtnicama ba smrtovnice