TUZLARIJE - KULTURA

31.12.2010.
Doživljaj za vjernike
Večer Kur`ana u Prinčevoj džamiji


Večeras je u Prinčevoj džamiji u Ši Selu održano tradicionalno večer Kur`ana, u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Tuzla. Riječ je nesvakidašnjem događaju i doživljaju za nekoliko stotina vjerničkih duša koji su se okupili u džamiji kako bi napojili duše prelijepim glasovima karia i hafiza Kur´ana.





- Ovo je peta godina kako se u ovoj džamiji okupljamo radi Kur`ana časnog, kako nas okuplja ljubav prema Kur`anu časnom. Večeras imamo priliku da poslušamo naše časne hafize, imame, karie iz nekoliko gradova Bosne i Hercegovine, rekao je dr.Amir Karić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tuzla i zahvalio se svim prisutnima što su došli i uveličali ovu manifestaciju.



Vjernicima su se predstavili poznati učači Kur´ana: hfz. dr. Halil ef. Mehtić, hfz. Kemal. ef. Mehić, Mehmed ef. Delić, Nazim ef. Misini, Resul ef. Alić i Dženan ef. Sinanović. Gost večeri bio je dr.Enes Karić, profesor na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu, koji je za sve prisutne održao prigodno kazivanje.





Lijepim učenjem ilahija i kasida program su uljepšali članovi hora Medžlisa Islamske zajednice Tuzla.



Prelijepi glasovi koji su kur´anske riječi učili, ispunjena džamija džematlijama, dobra organizacija i gostoprimstvo džematlija su najkraće iskazani dojmovi koji su ukrasili ovo tuzlansko veče.

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice