TUZLARIJE - KULTURA

08.01.2011.
Sinoć u BKC-u
Otvorena izložba ˝Šesto doba Manufakture˝


U Galeriji Bosanskog kulturnog centra otvorena je izložba članova Udruženja "Manufaktura" Tuzla pod nazivom "Šesto doba Manufakture".



Projekat "Manufaktura" je kreativna radionica u kojoj umjetnici iskazuju umjetničke vizije, od slika i skulptura do fotografija iz želje da ožive likovnu scenu u Tuzli, te osvoje prostor za neafirmirane, a vrlo talentirane mlade ljude koji se bave umjetnošću.



- Na ovoj izložbi predstavili smo radove koje smo radili u 2010.godini, ali tu su i neki stariji radovi. Možemo reći da je ovo retrospektiva jer ima radova koji nisu dosada prikazani.Manufaktura je podržana od naše raje i to nam je najbitnije. U budućnosti nastavljamo sa radom, druženjem, izlaganjem i da nam bude lijepo – rekao je Alija Kamber.



U holu Bosanskog kulturnog centra Tuzla predstavilo se deset članova koji su izložili dio od onoga rađenog u 2010. godini. Riječ o umjetničkim slikama, fotografijama, skulpturama…. Mladi autori umjetnost vide na jedan moderan i neuobičajen način.



- Sa Manufakturom sam već šestu godinu. S obzirom da sam student i da nemam puno vremena, večeras sam se predstavila sa dvije slike. Slikanjem se bavim skoro cijeli svoj život na svim mogućim nivoima i područjima. U slikanju mi nisu tolike bitne tehniko, nego uglavnom samo inspiracija – kaže Ljiljana Galušić, jedan od deset autora koliko se predstavilo na izložbi.



Izložba ostaje otvorena do 11.01.2011.g.

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice