TUZLARIJE - KULTURA

14.01.2011.
Građanski edukativni centar
˝Veliko interesovanje za program muzičkog obrazovanja u Tuzli˝


"Građanski edukativni centar" u Tuzli je u utorak 11. januara i zvanično otpočeo drugi selektivni ciklus za prijem kandidata na muzički edukativni program AVISTA.



Ovo je prvi edukativni program ovog tipa na prostoru BiH i regiona, te po svom opisu odgovara muzičkoj akademiji odnosno internatu za mlade. Prva audicija zakazana je već za srijedu 19. januara s početkom u 18 sati u prostorijama GEC-a.

- Prema odazivu kandidata možemo zaključiti da vlada veliko interesovanje za naš program i da svakim danom raste broj interesanata za pohađanje istog. Iako smo odredili da broj mjesta bude limitiran, već ozbiljno razmišljamo da tu odluku promijenimo s ciljem davanja prilike što većem broju djece da se involviraju i postanu dio ovog zanimljivog muzičko-edukativnog programa, rekao je Emir Vildić, izvršni direktor GEC-a.

Podsjetimo ciljna grupa programa su djeca u dobi od šest do 16 godina. Oni za audiciju treba da pripreme i otpjevaju dvije pjesmice ispred stručne komisije za ocjenu sluha i ritmičkih sposobnosti koja i donosi odluku o prijemu. Učenici imaju priliku pohađati odsjek za horsko pjevanje kao i dva instrumentalna odjela za harmoniku i klavir. Po završetku programa polaznik dobija certifikat / diplomu o završenom stupnju obrazovanja na bosanskom i engleskom jeziku.

Građani i građanke Tuzle sve dodatne informacije o programu mogu dobiti pozivom na gsm broj 061 014 849 ili putem e mail adrese: [email protected]

Osmrtnicama ba smrtovnice