TUZLARIJE - KULTURA

23.04.2005.
Plesni klub ˝Flamenco˝ iz Tuzle
Obilježava 20 godina rada
U proteklom periodu mnogo značajnih rezultata

U prostorijama PLesnog kluba ˝Flamenco˝ iz Tuzle prošle sedmice održana je pres konferencija povodom 20 godina njihovog rada. PLesni klub ˝Flamenco˝ Tuzla osnovan je 1985. godine, a ujedno je i najstariji plesni klub na ovom području, od kojeg su u Tuzli nastala još tri ovakva kluba.

Mi smo ujedno i članovi UKUD ˝Bosna˝ iz Tuzle koje ovih dana slavi 60 godina postojanja i 25 godina manifestacije ˝Sjelo u podne˝. Imamo oko 300 aktivnih članova koji se takmiče u kategorijama modernih, latinoameričkih i standardnih plesova, a u toku 20 godina našeg postojanja postigli smo mnogo značajnih rezultata.

Na nedavno održanom prvenstvu u latinoameričkim plesovima, u konkurenciji pionira, državni prvaci postali su Belma Ćošić i Ivan Nešković. Najveći uspjeh plesnog sporta ostvarili su naši članovi Nina Mešanović i Senad Softić, koji su apsolutni prvaci svijeta u juniorskoj konkurenciji - istakao je Alen Alagić sekretar kluba.

Plesni klub ˝Flamenco˝ bio je organizator mnogih manifestacija, a u junu spremaju ˝Panonski festival˝, za koji Alagić tvrdi da će biti neviđen na ovim prostorima.

Priredio(la): tuzlarije/avaz                


Osmrtnicama ba smrtovnice