TUZLARIJE - KULTURA

03.02.2011.
Promocija prvog miksmedijalnog romana
Glavnog junaka spuštaju helikopterom

U četvrtak, 3. februara 2011., sa početkom u 19 sati i 19 sekundi, na sceni Bosanskog kulturnog centra u Tuzli, bit će upriličena promocija romana „Zatočenik slike“ Fatmira Alispahića. „Zatočenik slike“ je prvi miksmedijalni roman u našoj književnosti, budući da radnju romana ravnopravno nose različiti mediji i žanrovi, poput stripa, radija, televizije, reportaže, umjetničke fotografije.

Na promociji će se predstaviti desetak likova koji se kao autori, glumci ili stvarne ličnosti pojavljuju u romanu, a knjigu će mahalski promovirati Indira Kučuk Sorguč, autorica bestselera „Ja, mahaluša“. Bit će to jedinstven susret čitatelja sa junacima jedne knjige i jedinstvena promocija na kojoj će glavni junaci potpisivati knjigu u kojoj se pojavljuju.
Ujedno će na filmskom platnu biti prikazan i prvi book trailer u povijesti našeg izdavaštva, čiji su autori Robert Andrejaš i Mirza Softić.
Na promociji će se moći kupiti suho meso, tahan-halva, erotski masažeri, kao artikli koji se pojavljuju u marketinškom dijelu knjige, a očekuje se da će glavni lik romana, slikar Fikret Vršanin, biti spušten užetom iz helikoptera pred tuzlanski BKC.

Osmrtnicama ba smrtovnice