TUZLARIJE - KULTURA

02.02.2011.
Najava izložbe Faruka Ibrahimovića u Galeriji Fotokluba Zagreb



Faruk Ibrahimović
U utorak, 8. februara, u Galeriji Fotokluba Zagreb bit će otvorena izložba kreativne fotografije pod nazivom "Vajano oblacima, bojeno suncem". Na izložbi će biti predstavljeno šezdeset kolor fotografija čiji je autor naš sugrađanin, Faruk Ibrahimović, voditelj Foto radionice Doma mladih Tuzla. Selekciju radova i postavku izložbu napravio je gospodin Mujo Grbić.

Tim povodom jučer je gospodin Ibrahimović posjetio generalnog konzula Hrvatske u Tuzli, gospodina Josipa Jurasa, i upoznao ga sa predstojećom izložbom kao još jednim vidom kulturne saradnje između Tuzle i Zagreba, te mu predstavio sve radove koje će izložiti u Zagrebu. Gospodin Juras je takođe upoznat i sa informacijom da je gospodin Ibrahimović ponovo izabran za člana ocjenjivačkog žirija Salona umjetničke fotografije Osijek 2011, što je još jedno priznanje ovom poznatom fotografskom umjetniku.

Ibrahimović je višestruko nagrađivani autor kako u BiH tako i u inostranstvu. Izlagao je samostalno i kolektivno širom svijeta, a u Tuzli je organizator mnogih izložbi i voditelj fotografskih radionica. Bavio se i novinarskom fotografijom, te je nosilac najvišeg domaćeg zvanja majstor fotografije (MF AUFBiH) i međunarodnih zvanja AFIAP (umjetnik svjetske asocijacije za umjetničku fotografiju) i EPIAP.

Č.M.

Osmrtnicama ba smrtovnice