TUZLARIJE - KULTURA

19.02.2011.
Konačno se zna ˝Ko je zamijenio vuka˝!!!


Polaznici Dramskog studija "Stars" Tuzla su se večeras pred prepunom Kamernom salom Doma mladih Tuzla predstavili publici sa premijerom predstave "Ko je zamijenio vuka" u režiji Nedima Malkočevića i tako pokazali da je tri mjeseca velikog rada dalo i rezultate.



Mladi glumci su popularnu priču o Crvenakpi i Vuku predstavili u jednom sasvim novom svjetlu, te pokazali, kroz glumu i pjesmu, da u toj priči nije sve baš tako kako je poznato djeci širom svijeta. Ova detektivska bajka u kojoj su ozbiljne optužbe za pokušaj jedenja, uznemiravanje, ubistvo i mahanje sjekirom, završava velikim preokretom.



Prema riječima Nedima Malkočevića, voditelja Dramskog studija „Stars“ Tuzla radi se o dječijoj predstavi koja treba da probudi maštu kod mališana.
- Kroz ovu predstavu djeca vide da Crvenkapica nije samo ona priča koju su nam čitali pred spavanje, nego jedna opuštena priča kroz koju djeca razvijaju maštu, kaže Malkočević.



Priča o Crvenkapici, koja nešto krije počinje od kraja. Dlakavi i pernati čuvari zakona iz životinjskog svijeta istražuju događaj u bakinoj kolibi, u kojoj su učestvovali Crvenkapica, vuk, baka i drvosječa. Optužbe su mnogobrojne provala, narušavanje javnog reda i mira, namjera jedenja i upotreba sjekire bez dozvole.Svi osumnjičeni su tu i svako priča svoju verziju događaja. Međutim, nešto tu ne štima, priče im se baš ne poklapaju.

Iz Dramskog studija "Stars" su nas obavijestili da se reprize dječije predstave "Ko je zamijenio vuka" očekuju vrlo brzo.

E.D./S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice