TUZLARIJE - KULTURA

05.03.2011.
Jučer u BKC-u Tuzla
Održan koncert orijentalne i duhovne muzike
Zbog velikog interesovanja održana dva koncerta



U organizaciji Udruženja "Rejjan" iz Sarajeva sinoć je u prepunoj sali BKC-a održan koncert orijentalne i duhovne muzike pod nazivom "Orijent u Tuzli".



Na koncertu koji je izazvao nesvakidašnje interesovanje i zanimanje građana Tuzle, nastupili su: Aziz Alili, Zejd Šoto, Hor Rejjan i gosti iz Turske.



Publika je sa ovacijama dočekala izvedbe ilahija „Ja Resulallah“ i „Rođenje“ Hora Rejjan, te su uživali u ilahijama Hfz. Aziza Alilija. Zejd Šoto oduševio je Tuzlake pri izvođenju ilahije „Ti si ponos“ i Salavata skupa sa Horom Rejjan.





S obzirom da je interes publike bio veliki, te da mnogi posjetioci nisu uspjeli da uđu u salu, gestom pravih profesionalaca za sve zainteresovane, nakon redovnog održan je još jedan koncert, što je svakako neuobičajena praksa, ali i potez za pohvalu. Bosanski kulturni centar Tuzla, takođe iskazuje žaljenje zbog nemogućnosti da svu publiku primi na zakazani termin koncerta, te je od strane menadžmenta BKC-a Tuzla pozdravljen i podržan napor organizatora da održi uzastopni koncert, sa istim repertoarom.

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice