TUZLARIJE - KULTURA

03.03.2011.
˝Iskre˝ učestvuju na Međunarodnom festivalu folklora u Pragu


Članice Udruženja "Iskre" iz Tuzle učestvovat će na Međunarodnom festivalu folklora u Pragu koji će se održati u periodu od 10.03–13.03 2011. u Pragu, Republika Češka. Na koncertu će učestvovati ansambli iz Poljske, Ukrajine, Grčke, Turske, Srbije, Češke, Slovačke, Bugarske i Mađarske.

"Počašćeni smo ovim ovim pozivom jer smatramo da možemo puno toga pružiti na ovakvoj manifestaciji, koja nam daje priliku da promovišemo naš Ansambl, grad Tuzlu, a i Bosnu i Hercegovinu" - kazala je Azra Bektašagić, članica "Iskri".



"Optimistični smo jer već treću godinu Ansambl "Iskre" djeluje pri BKC-u kao kulturno-umjetnička sekcija i postižu dobre rezultate. Dvije medalje na festivalima ženskih horova, zatim nastup na prestižnom koncertu u Sarajevu sa Rikardijem Mutijem, talijanskim dirigentom svjetskog glasa te poziv za Prag na "Međunarodnom festivalu folklora“. Imamo ambiciju da ovo postane jedan od najprepoznatljivijih ženskih ansambala u BiH i da u budućnosti bude prepoznatljiv na internacionalnoj sceni", kazao je direktor BKC-a Semir Fejzić.



Iskrama želimo puno sreće i da nas, kao i do sada, prezentuju u najboljem svjetlu.

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice