TUZLARIJE - KULTURA

02.03.2011.
˝Ne igraj na Engleze˝
Predstava koja će publiku i nasmijati i zamisliti


U petak (04.03.) sa početkom u 19:30 premijerno će biti izvedena predstava "Ne igraj na Engleze", autora Vladimira Đurđevića, a u režiji glumaca koji igraju u predstavi, Ademira Hogića, Edina Suljetovića i Borisa Balte.



Predstava govori o dugogodišnjem prijateljstvu tri mlade osobe kojeg će život, odnosno kocka, staviti na kušnju. Kockanjem jedan pokušava spasiti brak, drugi život, a treći svoja moralna načela. Rezultati klađenja, nekada i pogubni za prijateljstvo, otkrivaju i njihove mračne strane.

Riječ je o modernoj predstavi koja će publiku i nasmijati ali i zamisliti. Mnogi će se moći poistovijetiti sa životnim situacijama u kojem se nalaze ova tri prijatelja.

Predstava je rađena u produkciji UG "Mungos teatar" Tuzla, a zahvaljujući razumijevanju direktora Narodnog pozorišta Tuzla Armina Čatića, biće izvedena na sceni Narodnog pozorišta.



Inače, UG "Mungos teatar" neprofitna je organizacija koja je osnovana 2009. godine u cilju omogućavanja nezaposlenim glumcima da se bave onim za šta su školovani.
Predstava se izvodi sa početkom u 19:30, a ulaznica je 5 KM.

S.M.

Osmrtnicama ba smrtovnice