TUZLARIJE - KULTURA

24.04.2005.
ET pobjednik melodija Mostara 2005.
Tuzlanska grupa ˝IF˝ osvojila treće mjesto

Grupa ET sa pjesmom ˝Noćas umiru stare ljubavi˝ osvojila je Zlatno sunce Mostara, prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda na 11. međunarodnom festivalu Melodije Mostara 2005. održanom sinoć u dvorani na Bijelom Brijegu.
Prvu nagradu publike dobio je Ivan Mikulić sa pjesmom ˝Lovac˝ (A.Šola - M.Buljan – M. Buljan).

Na završnoj večeri nastupila su 24 izvođača od ukupno 36 koliko ih se predstavilo tokom festivala. Većina ovogodišnjih izvođača, među kojima je bio i veliki broj mladih izvođača, bila je iz Bosne i Hercegovine, kao i Hrvatske i Srbije i Crne Gore.

Prema ocjenama stručnog ocjenjivačkog suda, drugo mjesto pripalo je Jeleni Jevremović i pjesmi ˝Deo po deo˝, a treće grupi IF za pjesmu ˝Nedostaješ mi˝. Posebnom nagradom ocjenjivačkog suda nagrađen je Frenki koji je nastupio sa pjesmom ˝Ne govori mi ništa˝.

Drugo mjesto, prema glasovima publike, osvojila je Tajna veza i Pupi s pjesmom ˝Karta bez povratka˝, dok je treće mjesto pripalo Alki Vuici koja je izvela pjesmu ˝Badava˝.

Za najboljeg debitanta ovogodišnjih Melodija proglašena je Matea-Ana Barbarić koja je nastupila s pjesmom ˝Vjeruj ili ne˝. Najbolje stihove, prema ocjenama stručnoga ocjenjivačkog suda, imao je Slobodan Mišević koji je ujedno i izveo pjesmu ˝Nespretan k´o uvijek˝.

Nagradu dijaspore dobila je Nana za pjesmu ˝Na mom licu sve se vidi˝, dok je nagradu za najbolji scenski nastup osvojila Željka Bošnjak koja je nastupila sa pjesmom ˝Bio si budala˝. Nagrada za najbolju interpretaciju otišla je u ruke Žanamari za izvedbu pjesme ˝Duguješ mi˝.

Završnu večer festivala vodio je Tarik Filipović. Prije takmičarskog dijela Melodija Mostara 2005. nastupila je grupa Feminem s pjesmom ˝Zovi˝, dok je posjetioce za vrijeme glasanja zabavljao Ivan Mikulić.

Priredio(la): tuzlarije/sa-x                


Osmrtnicama ba smrtovnice