TUZLARIJE - KULTURA

28.03.2011.
TKT Fest
“Bila je to ševa” nasmijala tuzlansku publiku


Drugog dana TKT Fest-a ljubiteljima pozorišne umjetnosti u Tuzli su se predstavili glumci iz Virovitice sa predstavom „Bila je to ševa“.



Predstava “Bila je to ševa” rađena je po drami, jednog od najpoznatijih svjetskih satiričara, Efraima Kišona.



Ansambl virovitičkog Kazališta oživio je legendarne ljubavnike iz Verone, Romea i Juliju, te pokazao kakav bi brak imali da su preživjeli tragediju koju im je namijenio Šekspir. Predstava je pokazala da se taj brak ne bi ni po čemu razlikovao od prosječnih brakova. Da bi zaplet i nesporazumi između supružnika bili još zanimljiviji, u predstavi se pojavljuje i sam Šekspir. Činjenica da je Romeo postao učitelj baleta, a Julija frustrirana domaćica, pa i sama pojava velikog Šekspira na pozornici, nasmijala je i zabavila tuzlansku publiku.







U komediji su igrali: Goran Koši, Vlasta Golub, Biserka Vrbenski i Igor Golub, koji uz režiju potpisuje scenografiju i kostime.



- Naše kazalište ima dugu tradiciju. Formirano je 1945.godine i igramo po cijeloj Hrvatskoj i šire. Izvodimo predstave za djecu i odrasle a tokom godine pripremimo šest novih predstava. Rado dolazimo u Tuzlu i siguran sam da će tuzlanska publika biti zadovoljna ovom našom predstavom – rekao je Miran Hajoš, direktor Kazališta Virovitica.

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice