TUZLARIJE - KULTURA

16.04.2011.
Galerija Lokot
Otvorena izložba akvarela Darka Juroševića


U Galeriji Lokot otvorena je izložba akvarela pod nazivom „Novi svjetski poredak“, akademskog vajara Darka Juroševića iz Milića, inače rođenog u Tuzli. Ovo je njegova treća samostalna izložba na kojoj se predstavio ciklusom akvarela, slikanih u nadrealnom maniru, koji, kako kaže autor, predstavljaju "nešto što je intimno i što izlazi iznutra iz umjetnika".



- Saradnja sa tuzlanskom galerijom ostvarena je dosta neočekivano. Kupovao sam neke boje i papir u Tuzli i potpuno slučajno upoznao vlasnika galerije Lokot, sa kojim sam se brzo dogovorio oko izložbe. Na izložbi se predstavljam sa 25 radova koji su rađeni u akvarel tehnici - kaže Darko Jurošević.



Darko Jurošević je završio Akademiju likovnih umjetnosti u Novom Sadu.Izlagao je na više samostalnih i kolektivnih izložbi u Beogradu, Novom Sadu i Milićima. Učesnik je bijenala skulpture Smederevo 2005.godine. Autor je bisti Milutina Milankovića i Alekse Jakšića u Milićima. Slikarstvu podučava i učenike u Osnovnoj školi "Aleksa Jakšić" u Milićima gdje je stalno zaposlen, a svoj umjetnički "background" zaslužio je i radom u milićkim rok grupama, ponajprije "Izolantima", sa kojima je skrenuo pažnju i šire muzičke javnosti.Trenutno živi u Milićima.



Izložba ostaje otvorena narednih sedam dana.

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice