TUZLARIJE - KULTURA

19.04.2011.
Održan završni koncert učenika i studenata muzike


Svečanom dodjelom priznanja učesnicima, sinoć je u Bosanskom kulturnom centru Tuzla održan završni koncert u okviru 14. Federalnog takmičenja učenika i studenata muzike koje se od 15. do 18. aprila održavalo u Tuzli.



Zapažen nastup na ovom takmičenju ostvarili su učenici Osnovne i Srednje muzičke škole iz Tuzle.

- Zadovoljni smo učešćem naših učenika koji su osvojili nekoliko vrijednih nagrada. To je jedan podstrek za dalji rad i sretni smo što uvijek ima đaka koji svoji muziciranjem skrenu pažnju na sebe. Večerašnji koncert pokazao je da su naši mladi umjetnici na visokom nivou i siguran sam da pred njima predstoji blistava budućnost – rekao je Zlatan Mujkić, direktor JU Srednja muzička škola Tuzla.





Na završnom koncertu nastupilo je deset učenika koji su osvojili prva mjesta i specijalne nagrade u kategorijama solo pjevanje, klavir i violina. Tuzlanskoj publici su se predstavili: Melika Buza (Visoko), Katarina Pavljašević (Tuzla), Svemir Tomić (Sarajevo), Veronika Bundić (Visoko), Amila Tabaković (Sarajevo), Damir Durmanović (Tuzla), Jasmina Šehanović (Tuzla), Kenan Hasić (Tuzla), Emina Huskić (Sarajevo) i Anđela Đerić.

Nastup Katarine Pavljašević iz Tuzle.



Nastup Damira Durmanovića iz Tuzle.



14. Federalno takmičenje učenika i studenata muzike održano je u organizaciji muzičkih i baletnih pedagoga u FBiH i suorganizaciji JU Srednje muzičke škole Tuzla. Učešće je uzelo 370 učenika iz Federacije BiH, koji su se takmičili u solističkim disciplinama gudači, viola, violina, violinčelo, kontrabas, klavir i solo pjevanje.

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice