TUZLARIJE - KULTURA

18.04.2011.
Dani Hasana Kaimije 2011.
Natječaj za izbor najboljeg djela iz oblasti humanističkih i društvenih znanosti

Organizacioni odbor kulturno-vjerske manifestacije Dani Hasana Kaimije 2011. raspisao je natječaj za pojedinačne i kolektivne prijave za Nagradu „Hasan Kaimijia 2011.“, koja će biti dodijeljena u okviru manifestacije „Dani Hasana Kaimije 2011“. Ova kulturno-vjerska manifestacija, koja je prerasla u najznačajniji događaj u Bosni i Hercegovni, koji organiziraju povratnici, bit će održana od 9. do 12. juna 2011. godine u Zvorniku, a dio aktivnosti iz bogatog sadržaja Manifestacije bit će organiziran u naseljima Kula Grad, Divič, te drugim mjestima Podrinja.

Nagrada “Hasan Kaimija“ dodjeljuje se za najbolje objavljeno djelo iz oblasti književnosti ili znanosti, koje, uz najviše književno estetske, odnosno znanstvene standarde, afirmira duhovne i opće humanističke tradicijske vrijednosti bosanskohercegovačkoga društva.

S obzirom da se od ove, 2011. godine Nagrada „Hasan Kaimija“ dodjeljuje bijenalno iz jedne od spomenutih oblasti: jedne godine za najbolje objavljeno književno djelo, a slijedeće godine za najbolje objavljeno znanstveno djelo, itd., Organizacioni odbor Manifestacije odlučio je da se Nagrada „Hasan Kaimija“ za 2011. dodijeli za najbolje djelo objavljeno u 2010. godini iz humanističkih i društvenih znanosti.

Prijave, odnosno prijedloge za ovogodišnju Nagradu „Hasan Kaimija“, možete poslati na jednu od slijedećih adresa:

1. Muftijstvo Tuzlansko - Turalibegova 39, 75.000 Tuzla
2. Medžlis Islamske zajednice Zvornik - Svetog Save bb, 75.000 Zvornik
3. Medžlis Islamske zajednice Zvornik - Kraljevići bb 75.411 Sapna

Sve prijave/prijedloge možete dostaviti, najkasnije, do 30. aprila 2010. godine.

Uz Prijavu/prijedlog je nužno popuniti i Prijavni obrazac, s unesenim podacima o djelu prijavljenom na Oglas, koji se može naći na zvaničnoj web-stranici: www.medzlis-zvornik.info.

Žiri za nagradu razmatrat će sve ponuđene prijave i Organizacionom odboru predložiti ovogodišnjeg dobitnika Nagrade „Hasan Kaimija“.

Svečano uručenje Nagrade predviđeno je u vrijeme održavanja Manifestacije.


Predsjednik Organizacionog odbora „Kaimijinih dana“ u Zvorniku

Husein ef. Kavazović,
muftija tuzlanski



Osmrtnicama ba smrtovnice