TUZLARIJE - KULTURA

28.04.2011.
Pozorište mladih Tuzle
Premijerno prikazana predstava ˝Udijelite sirotinji˝


U Bosanskom kulturnom centru u srijedu je premijerno prikazana predstava „Udijelite sirotinji“. Riječ je o novom projektu Pozorišta mladih Tuzle, a predstava je urađena po motivima Mačka u čizmama. U realizaciji projekta je učestvovao veliki broj mladih glumaca i stručnih saradnika Pozorišta mladih Tuzle.



Režiju i adaptaciju potpisuje Adnan Mujkić, a u opisu predstave se kaže: Žive li na ovim prostorima Romeo i Julija? Žive! Različiti su po tome što se zovu drugačije, što žive u različitim entitetima, što su u različitim religijama, ali da li je sve to razlog zbog kojeg naš Romeo i Julija moraju završiti tragično? Ovo je spektakl. Ljubavna priča o nama samima, o našoj realnosti, o onome što je naš stvarni život i onome što taj život čini ljepšim i bogatijim. Zar je stvarno došlo krajnje vrijeme da životinje uzmu stvari u svoje ruke i da nama ljudima pokažu ono što sami ne vidimo?



U predstavi su igrali: Haris Murić, Kemal Fazlić, Mevludin Halilović, Andrea Lukić, Zerina Smajlović, Azir Mustafić, Amra Osmandžiković, Senida Mujčinović, Damir Mahovkić, Maid Murić, Benjamin Avdić, Mario Šaran, Nermin Brković, Eldin Užičanin, Šejla Hadžić, Maja Mujezinović, Minela Halilović, Jasmina Dedić, Alma Dizdarević, Anela Huremović, Zoran Palavra, Mumin Šarić, Amer Malkočević, Jasna Ahmetović, Mario Lukić, Amel Lipovac, Aleksandar Bilandžija, Kenan Mulalić, Eldar Zubčević, Mirsad Kočić, Lejla Alijević, Adisa Morić, Vanja Vilušić, Irina Hajdukov, Asmir Rahmanović, Eldar Rakočević, Sanjin Huremović, Irma Dukić, Majda Korjenić, Aleksandra Erić, Nerma Rahmanović, Lejla Škripić, Seka Šerbečić, Arijana Minov, Amra Maljanović, Azra Murić, Ivana Živković, Admira Karić, Zerina Karić i Dajana Ratajc.



Reprizu predstave “Udijelite sirotinji” pogledajte večeras u 20h, u Bosanskom kulturnom centru. Karte po cijeni od 7 KM možete rezervisati putem telefona: 066 611 200 ili 061 728 585.

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice